Content plan til Instagram, Grafisk designer aalborg, ny hjemmeside aalborg, nyt logo aalborg

Instagram Content Plan

Lad os snakke lidt om Instagram &  “Content Planning” 🧡

Det er ingen hemmelighed at Instagram er min absolut favorit platform, når det kommer til sociale medier 👻

Instagram er klart den mest visuelle platform, når det kommer til indhold, men story telling betyder også en stor del! At fortælle din historie, så du kan tiltrække dine drømme kunder eller en audience som støtter dine mål og budskaber. 🧡

Derfor planlægger jeg ofte mit content hver måned, så jeg har mulighed for at dele “bedre” indhold 🍁 Det er en metode der virker rigtig godt for mig til tider og i andre perioder vil jeg bare poste det jeg føler for, og tage en lille social media pause 🍂

Meeeen jeg kan se en tydelig forskel i min engagement, når jeg poster på IG og stories regelmæssigt og når indholdet er forberedt og gennemtænkt.

content plan til instagram, grafisk designer aalborg, ny hjemmeside aalborg, wordpress hjemmeside aalborg, nyt logo aalborg

Gratis Content Plan til instagram Link

Derfor har jeg lavet en freebie, som du (gratis) kan hente via dette link, der kan hjælpe dig med at planlægge dit indhold 🍁🧡 

Gode Ideer til Content

Jeg planlægger oftest content 1 måned frem, og jeg laver oftest kun 2 opslag pr. uge og gerne Instagram stories dagligt. Mine opslag i Nyheder er dem, som jeg "tager mest seriøst" og som jeg gerne vil have til at være æstetiske og sammenhængende med resten af min profil. Dog er stories altid der, jeg oplever størst engagement, så hvis ikke du allerede er aktiv på stories, vil jeg anbefale dig, at give det et forsøg med at poste dagligt her 🙂 

Vælg 4-5 emner til din profil

Det er super vigtigt at fastholde et "tema" for din Instagram profil, så folk ved, hvad de kan forvente at få af indhold fra dig. Til min egen profil, har jeg valgt 5 emner: Grafisk Design, Iværksætteri, Service/Freebie, Personlig & Interiør/Flatlays. 

Kigger du mere nøje på min profil, kan du se at disse temaer ofte går igen, og derfor er mit indhold koncentreret omkring disse emner. Men hvorfor er de så det? Jo ser du, i min verden handler det altid om at tilføje værdi - hvordan kan du hjælpe dine følgere? Hvilket indhold er de interesseret i ? 

min content plan for september 2019

For at give et eksempel på, hvordan jeg planlægger mit content, har jeg indsat min content plan til Instagram for september. Layout er lidt anderledes end i den freebie, du kan downloade, da freebie'en er lavet til at kunne printes ud, så du kan have den hængende ved dit skrivebord, som en god reminder til content. 

Mit bedste tip til Instagram

Begynd at bruge app'en "When to Post", dette er en gratis app, der viser dig de tidspunkter, hvor dine følgere er mest aktive på Instagram, og det giver dig et godt værktøj til at udvælge de bedste dage og tidspunkter på dagen til at poste. Interaktionen med opslaget den første time på Instagram er super vigtig, da det er med til at bestemme, hvor meget dit opslag bliver vist. 

Vil du gerne have flere tips til et flot ensartet tema på Instagram er dette indlæg måske noget for dig. Du kan også følge med på min Instagram profil @simonemuus og se hvordan jeg bruger disse råd i min egen content planning.