Guide: Kanalgrafik på Youtube

Sådan laver du en god kanalgrafik til YouTube på under 10min. ved brug af gratis platformen Canva og de rette størrelsesformater til YouTube kanalgrafik.

I sidste uge skulle jeg opdatere min egen kanalgrafik, og stødte på en del udfordringer i forbindelse med at skulle anvende de rette mål, og at få placeret kanalgrafikken til YouTube i det rette felt. Det der er med YouTube er nemlig, at selve kanalgrafikken (som bliver vist på YouTube) kun udgør en brøkdel af selve det billede du skal uploade, så hvordan får man lige placeret kanalgrafikken i det felt, så det du gerne vil fremhæve vises? Det har jeg lavet en lille guide & video til effektivt at guide dig igennem! 🙂 

kanalgrafik til youtube, størrelser youtube kanalgrafik

Step by step i videoen

Så i videoen nedenfor viser jeg, hvordan jeg har lavet den kanalgrafik som i kan se ovenfor her, ved at bruge gratis platformen Canva. Normalvist bruger jeg Photoshop til at lave den slags opgaver men lige i dette tilfælde synes jeg faktisk Canva fungerer super godt, til at lave et rigtig flot layout på kort tid. Så hvis ikke du har adgang til Photoshop, er det her en super easy løsning, der giver stort set det samme resultat. I videoen nævner jeg 2 links, som vi skal bruge til at lave kanalgrafikken, de er også linket lige her:

Create or edit channel art

https://www.canva.com

Så mange muligheder...

Der er næsten uendeligt med muligheder for at lave en customized kanalgrafik ved brug af Canva, så bare slip fantasien løs og prøv dig frem ind til du finder netop det resultat du er på udkig efter. Hvis du synes videoen var hjælpsom, så endelig husk at give den thumps up og subscribe til kanalen, hvis du gerne vil have opdateringer om flere tech videoer og guides til at optimere din tilstedeværelse på sociale medier.